مدیریت ذره‌بینی

مدیریت ذره‌بینی
به این مقاله امتیاز دهید

مدیریت ذره‌بینی چیست؟ مدیریت ذره‌بینی جایی است که مدیران نیاز به کنترل جنبه‌های کار و تصمیم‌گیری کارکنان خود را تا حد بسیار زیاد بیش از آنچه که برای یک رابطه کاری معمولی ضروری یا سالم است، به کار می‌برند. بسیاری از افراد در مقطعی از حرفه خود، مدیریت ذره‌بینی را تجربه کرده‌اند. ممکن است با خود فکر کنید که مدیر ریزبین نیستید. اما باور کنید که این احتمال وجود دارد که باشید. دست‌کم گاهی وقت ها هستید. آیا  می خواهید بیشتر در این باره بدانید؟

 

در این مقاله شما با 7 نشانه آشنا می شوید که به شما نشان می‌دهد مدیری ریزبین هستید یا نه، با ما همراه باشید. 

 

موسسه آموزش عالی آزاد امین با سابقه 20 ساله در زمینه پرورش توانایی های مدیران و صاحبان کسب و کار، اقدام به برگزاری دوره مدیریت کرده است. شما عزیزان می‌توانید با پر کردن فرم زیر، از یک جلسه مشاوره رایگان با کارشناسان ما بهره‌مند شوید و تمام سوالات خود را از ما بپرسید.

نام و نام خانواداگی

 

مدیریت ذره‌بینی

مدیریت ذره‌بینی تأثیری منفی بر کارمندانم داشت به ویژه بر انگیزه کاری کارمندانم. همچنین به پیکره مدیریت ذره‌بینی هم آسیب وارد کرد. بیاید نگاهی دقیقتر به این تأثیرات منفی بندازیم. اول بیایید با تأثیراتی که بر کارمندان می گذارد، شروع کنیم.

 

اگر به کارمندان بگویید که دقیقاً چه کارهایی باید انجام دهند و اگر همه چیز را مرتب چک کنید، اگر کارشان را طبق آخرین جزئیاتی ارائه دادید، بررسی کنید، آن‌وقت آن‌ها دلخوشی به کارشان را از دست خواهند داد. البته منظور من را اشتباه برداشت نکنید. این خوب است که نتایج کارشان را بررسی کنید و باید این کار را انجام دهید. اما اصلاً خوب نیست که قدم به قدم، در هر مرحله و تک تک کارهایشان را تا رسیدن به نتایج، نظارت و برانداز کنید.

 

اگر ذره‌ای آزادی در اختیار کارمندانتان نگذارید تا خودشان مسیرشان را پیدا کنند تا به نتیجه‌ای که می‌خواهید دست یابید، آن وقت، انگیزه را از آنها می گیرید و این کار شما آن‌ها را نا امید می کند. زیرا چه بخواهید و  چه نخواهید. چنین رفتاری به کارمندان خودتان نشان داده‌اید که به آنها اعتماد ندارید و توانایی‌های آن‌ها را زیر سؤال می‌برید.

 

«رئیس من همیشه کوچکترین وظایف من رو با جزئیات زیاد مشخص می‌کنه، اون اصلاً به اعتماد نداره به نظرم فکر میکنه من خنگ و نفهمم و باید همه چیز رو دقیق برام توضیح بدن.»

 

قسمت بد ماجرا کجاست؟

این جاست که به مرور زمان به کارمندان خود می آموزید که به شما وابسته باشد. بعد از مدتی شگفت‌زده می‌شوید که به نظر می آید کارمندان شما هیچ ایده ای از خود ندارند. رئیسی که خرده‌بین است، اغلب برایش دشوار است که وظایف را اولویت‌بندی کند. همیشه همه چیز و همه کار پراهمیت است و همیشه همه کارها فوری به نظر می‌آیند.

 

«خب، بله دیگه! این شغل منه، همه چی مهمه»

 

اما خوب به این موضوع فکر کنید. کارمندان شما با حجمی انبوهی از وظایف روبه‌رو می شوند که نمی توانند از پس آنها بر بیایند. دست‌کم به موقع نمی توانند از پس آنها بر بیایند. همه چیز مهم است و همه چیز برای شما فوریت دارد.

 

شما درباره اهداف راهبردی  تصویر بزرگی از وظایف صحبت نمی کنید بلکه درباره وظایفی خیلی کوچک ولی با جزئیات زیاد، صحبت می‌کنید. کارمندها نمی‌توانند اهمیت، ارزش یا فوریت وظایف را دسته‌بندی کنند، زیرا رئیس؛ یعنی شما نه مسیر و سمت و سو و تصویر وظایف را نشان داده است و نه درباره اهمیت وظایف صحبتی کرده است.

 

مدیر ذره‌بین همه توجه خود را تمام و کمال به جزئیات معطوف می‌کند، اما به دیگران اعتماد ندارد. مشکل اصلی اینجاست که او به شدت باور دارد که باید به کمال برسد و باید به همه وظایف و همه کارمندان نظارت داشته باشد. البته این برای او یک نقطه ضعف است. چون بسیار کار زمان‌بری است و خیلی هم انرژی صرف می کند.

 

به همین دلیل است که مدیریت ذره‌بینی:

 

  • به یک تگنا و گلوگاه بخش و سازمان خودش تبدیل می شود.
  • همه چیز را خودش باید تأیید کند.
  • وظایف روی میز او باقی می مونن؛ زیرا او هنوز آنها را بررسی و آزاد نکرده است.
  • او حواسش به کوچیکترین چیزها هست.
  • بنابراین وقت کافی نداره که حواسش به چیزهای پراهمیت‌تر باشد.
  • مسائل عملیاتی داره مغز و فکر او را می خورد.
  • خیلی برایش استرس‌زا شده و انگیزه‌اش را از بین برده است.

 

حالا، با این اوصاف، آیا تمایل دارین که مدیریت ذره‌بینی داشته باشید؟

 

 

7 نشانه که بدانید مدیریت ذره‌بینی دارید یا خیر؟

در اینجا می خوایم 7 سؤال رو مطرح کنیم اگر به بیشتر آنها پاسخ بله دادید، پس بیشتر خودتان و نیروهایتان احتمالاً از مدیریت ذره‌بینی شما آزار می بینند:هفت نشانه مدیریت ذره‌بینی

آیا بیش از 90 درصد از وقت کاری خود را صرف عملیات کاری روزانه خود می کنید؟

«خب، آره دیگه، این شغل منه!»

 

آیا باور دارید که کنترل کردن و نظارت کردن بهتر از اعتمادکردن است؟

«بله بله،-همه کارمندها باید به کارشون نظارت بشه. وگرنه هیچ کاری درست انجام نمیشه! منظورم اینه که… خب، همه اینو می دونن…»

 

آیا برای اینکه به طور منظم روی راهبردهاتون کار کنین، وقت ندارین؟

«دقیقاً همینه، راهبرد؟ من خیلی سرم شلوغه، برای اینجور چیزا وقت ندارم»

 

آیا فکر می کنید که در زمینه کاریتان یک متخصص و کارشناس قابل اعتماد هستید؟

«ههه! البته که هستم. هیچ کس توی بخش من بیشتر از من نمی‌دونه. به خاطر همینه که من  رئیسم»

 

آیا بارها و بارها از کارمندان خود درباره وضعیت جزئیات پروژه میپرسید؟

هههه! شرط می بندی؟

 

آیا همیشه خواستار یک راه‌حل بی‌نقص هستید؟

«البته که هستم!»

 

آیا اگر فرض کنید وظیفه ای را به کارمندتان واگزار کردید، حس می کنید که آن کارمند روی آن وظیفه، دست کم به اندازه و به روشی که شما انجام داده اید، کار نکرده است؟

 

آیا شما بدون اینکه منتظر نتیجه کار باشین، دارین مستقیم تو کار من دخالت می‌کنین؟ معلومه که باید ناچارم این کار رو بکنم وگرنه هیچ کدوم از کارها درست پیش نمیرن! هرچه بیشتر با این موارد موافق باشید و پاسخ مثبت به سؤال‌ها داده باشید، بیشتر احتمال دارد که تمایل به مدیریت ذره‌بینی کارمندانتان داشته باشید. 

 

روشهای جلوگیری از مدیریت ذره‌بینی

حتما می خواهید بدانید که چه کار کنید که از مدیریت ذره بینی دوری کنید. پس 12 روش زیر را به منظور جلوگیری از مدیریت بخوانید:روشهای جلوگیری از مدیریت ذره‌بینی

1. از نظر فیزیکی خود را از گروه حذف کنید

مدیران ذره‌بین اغلب اقدامات و برنامه ها را به تیم خود واگذار می کنند، اما هرگز از نظر فیزیکی آن را ترک نمی کنند.

 

2. مدیریت انتظارات داشته باشید، نه وظایف

گاهی اوقات آنچه باید انجام شود و آنچه انتظار می رود متفاوت است. مدیران معمولاً زمان مناسبی را صرف می‌کنند تا به تیم‌های خود بگویند که چه کاری باید انجام شود.

 

3. کاری را انجام دهید که فقط خودتان می توانید انجام دهید

 به عنوان یک مدیر، بسیار مهم است که وقت خود را بر روی فعالیت هایی متمرکز کنید که فقط شما می توانید انجام دهید.

 

4. از کارمندان بپرسید که چگونه می خواهند مدیریت شوند

رهبران با اعتماد به نفس با جستجوی نظرات کارمندان، با مدیریت ذره‌بینی آنها مبارزه می کنند.

 

5. بر مدیریت فرهنگ خود تمرکز کنید

رهبران باهوش بیشتر به فکر مدیریت فرهنگ خود هستند تا مدیریت افرادشان. درواقع باید در رفتارهای کنترلگر خود تجدید نظر کنید.

 

6. به تیم خود اعتماد کنید

بسیاری از مدیران ذره‌بین به کارمندان خود بی اعتماد هستند. آنها اعتماد ندارند که شخص دیگری می تواند کار را به خوبی انجام دهد. اینگونه به آنها اعتماد به نفس و انگیزه کاری می بخشید.

 

7. نگرش شکست را در خود تغییر دهید

کمال گرایی اغلب یکی از دلایل مدیریت ذره‌بینی است. به تیم خود اجازه دهید تا از طریق شکست یاد بگیرند و خودمختار باشد.

 

8. ایجاد شفافیت در مدیریت پروژه

بسیاری از مدیریت‌های ذره‌بینی از سوی رهبرانی انجام می شود که دسترسی یا توانایی مشاهده اطلاعات، وظایف یا ردیابی ابتکارات در زمان واقعی را ندارند.

 

9. آسان‌کننده باشید، نه یک مدیر وظیفه

نقش تسهیلگر را به جای مدیر وظیفه بازی کنید. به تیم خود بگویید که می توانند برای مشکلات یا سؤالات به شما مراجعه کنند.

 

10. یک محیط کارآفرینی داخلی را تشویق کنید

به تیم خود آموزش دهید تا کارآفرینان داخلی باشند، از آنها انتظار داشته باشید که با رهبری، نوآوری، خلاقیت و مجموعه مهارت های خود را به حداکثر برسانند.

 

11. میل شخصی خود را برای «برنده شدن» کنار بگذارید

مدیریت ذره‌بینی اغلب ریشه در انگیزه‌ای برای رسیدن به پیروزی دارد. بسیاری از رهبران به عنوان ستارگان در حال ظهور شروع به کار کردند و هنوز هم مسئولیت یافتن راه حل را دارند.

 

12. به آنها مسئولیت بدهید

مسئولیت دادن بیشتر به افراد، منجر به ایجاد تیم‌های خلاق و منسجم می شود.

 

نتیجه‌گیری

مدیریت ذره‌بینی، مزایایی هم دارد که در این مقاله به آن اشاره شد. با این حال در بیشتر موارد مدیریت ذره‌بینی افراطی ممکن است به افزایش استرس و کارآیی کم کارکنان بیانجامد و به نوآوری و ارائه ایده های شخصی جلوگیری کند.

 

موسسه آموزش عالی آزاد امین با سابقه 20 ساله در زمینه پرورش توانایی های مدیران و صاحبان کسب و کار، اقدام به برگزاری دوره مدیریت کرده است. شما عزیزان می‌توانید با پر کردن فرم زیر، از یک جلسه مشاوره رایگان با کارشناسان ما بهره‌مند شوید و تمام سوالات خود را از ما بپرسید.

نام و نام خانواداگی

 

منابع

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2018/06/04/try-these-12-strategies-if-you-need-to-stop-micromanaging/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در واتس اپ تماس مستقیم پشتیبانی در ایتا Instagram
چت در تلگرام چت در واتساپ تماس مستقیم پیچ اینستاگرام
چت در تلگرام تماس مستقیم چت در ایتا
تماس مستقیم