یکی از مهارت هایی که امروزه بصورت بسیار تخصصی بکار می رود، مهارت عقد معاملات و قرارداد نویسی املاک است. این قرارداد که سندی قانونی است باید به صورت دقیق و واضح تنظیم شود تا در صورت بروز مشکلات و اختلافات بتوان از آن به منظور یک سند اصلی استفاده کرد.
متاسفانه در قرارداد نویسی املاک اگر به مشکلی برخورد کنید انگشت اتهام به سوی کاتب قرارداد است. پس سعی کنید با یادگیری اصول اولیه حرفه خود از این احتمالات جلوگیری کنید. در مراحل بعدی ملزمات نوشتن قرارداد، آموزش سند خوانی و مواردی دیگر که می بایست توسط کاتب در روند قرارداد رعایت شود. شما می توانید جهت آموزش قرارداد نویسی رایگان به صفحه آموزش مشاور املاک رایگان مراجعه کنید.
از آنجایی که مشاورین املاک باید از ریز به ریز نکات قرارداد نویسی آشنایی کامل داشته باشند و ممکن است شما به عنوان یک مشاور با اکثر ریزنکات آن آشناییت کاملی نداشته باشید. اگر نیاز به یک جلسه مشاوره رایگان دارید، شماره خود را در فرم زیر وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند
آموزش قرارداد نویسی املاک
رعایت بعضی موارد در نوشتن قرارداد باعث میشود قراردادی بدون نقص و کامل داشته باشیم که در اینجا به برخی از آن ها میپردازیم:
1.اطلاعات طرفین قرارداد
درج اطلاعات طرفین در قرارداد نویسی املاک اهمیت به سزایی دارد. زیرا تعریف دقیق نام و مشخصات فرد امکان شناسایی آنها را برای اجرای تعهدات قراردادی فراهم می کند. در ادامه به بعضی نکات مهم اشاره خواهیم کرد:
-
نام طرفین باید خوانا و با حروف پررنگ نوشته شود.
-
در صورتی که قصد تغییر نام شرکت یا املاک را دارید، خوب است نام قبلی و نام جدید انتخابی را درج کنید.
-
اگر طرف قرارداد شخص حقیقی بود حتما نام کامل او را استفاده کنید و در نظر بگیرید که شماره ملی، تاریخ و مکان تولد او را نیز درج کنید. معمولاً افراد بر اساس نام خانوادگی خود بدون عنوان و بدون آقای، خانم و… تعریف میشوند، به جز نامه های قراردادی که معمولاً عنوان شخص در آنها درج می شود.
-
شما می توانید برای امضا قرارداد از یک وکیل یا نماینده کمک بگیرید. دقت کنید که باید شماره و تاریخ وکالتنامه وکیل در قرارداد یادداشت شود.
-
پیش از امضا هر قراردادی، از صحت اطلاعات اطمینان حاصل فرمایید.
2. فسخ قرارداد | از مهم ترین نکات آموزش قرارداد نویسی املاک
حق فسخ، حقی است که به طرفین معامله یا یکی از آنها داده می شود.
شرایط فسخ قرارداد:
1.امکان فسخ وجود داشته باشد 2.حق فسخ به موقع اعمال شود 3.حق فسخ قانونی ساقط نشده باشد
نحوه فسخ قرارداد: فسخ یک قرارداد معمولا از طریق تنظیم اظهار نامه اتفاق می افتد. پس از ابلاغ اظهار نامه اگر طرف مقابل به فسخ قرارداد رضایت ندهد، مثلا مبلغ خریدار را پس ندهد، شخصی که قرارداد را فسخ کرذه می تواند تایید فسخ را از دادگاه بخواهد.
3.پایه ریزی حقوقی
داشتن یک قرارداد نویسی معتبر و دقیق، میتواند به عنوان یک پایه ریزی حقوقی برای معامله عمل کند. در صورت وقع اختلاف حقوقی، قرارداد به عنوان مستند اولیه و معتبر مورد استفاده قرار میگیرد.
4.مورد معامله:
مورد معامله را در قرارداد نویسی املاک به درستی تعریف کنید مثلاً برای زمین و باغ و باغچه از واحد شمارش (قطعه) برای آپارتمان از واحد شمارش (دستگاه) و برای مغازه، خانه از واحد شمارش (باب) استفاده نمائید. همچنین در نوشتن میزان مورد معامله دقت شود مثلاً شش دانگ یا سه دانگ و با قید حروف باشد که مشکلی حاصل نشود.
5.وکالت تفویضی:
اگر معامله با وکالت تفویضی است قید شود مثلاً: فروشنده آقای………… با وکالت معالواسطه آقای….. بموجب وکالت نامه تفویض شماره …… تنظیمی دفتر خانه شماره……..تهران. که در این مرحله به آخرین وکالت نامه اشاره نموده و بهتر آن است گه در ظهر قرارداد به سلسله وکالتنامهها و محل تنظیم آنها تا وکالتنامه اول اشاره گردد.
6.نمایندگی:
اگر معامله ملک شما به نمایندگی است قید شود مثلاً فروشنده آقای…… با وکالت آقای………. بموجب وکالت نامه………….. تنظیمی دفتر…….. تهران. یا فروشنده آقای……….. با قیمومت خانم………… بموجب قیم نامه شماره………… صادره از شعبه………. دادگاه عمومی………
7.سند رسمی:
اگر معامله دارای سند رسمی است، در جلوی نام فروشنده نام مالک رسمی قید شود. بطور مثال اگر (حسین) مالک رسمی است و (حسن) با وکالتی که از وی دارد قصد انجام معامله رادارد قید نمائید: «فروشنده: حسین با وکالت حسن بموجب وکالت نامه رسمی شماره … تنظیمی دفتر خانه شماره….. تهران.» البته نگارش آن بشرح زیر نیز خالی از اشکال است: «فروشنده: حسن به وکالت از حسین بموجب وکالت نامه رسمی شماره … تنظیمی دفتر خانه شماره….. تهران.»
8.جزء ماترک:
در صورتی که مورد معامله جزء ماترک میباشد میبایست اصل و کپی گواهی انحصار وراثت مطالبه شود چه آنکه با ملاحظه گواهی انحصار وراثت معلوم میگردد چه کسانی وارث هستند و میتوانند معامله نمایند و افزون بر آن میزان مالکیت هر یک از ایشان در گواهی مزبور معلوم گردیده است.
قرارداد نویسی املاک
قرارداد نویسی املاک ، یک مهارت است. کسی که قرارداد را مینویسد باید با یک سری اصول و قواعد آشنا باشد. در ادامه نکاتی را در رابطه با قرارداد نویسی املاک آورده ایم که با ذکر آن ها، می توانید قراردادی کامل و روشن داشته باشید.
✔️ مساحت
مساحت دقیق ملک باید بر اساس سند مالکیت و با ذکر واحد متر مربع درج شود. در صورت وجود مساحت مشاعی مانند پارکینگ و انباری باید مساحت هر یک را جداگانه بیان کنید.
✔️ آدرس:
آدرس مورد معامله بطور کامل باقید خیابان، کوچه، پلاک، طبقه و شماره واحد و اینکه غربی است یا شرقی، جنوبی است یا شمالی و یا هر موقعیت دیگری که دارد قید گردد بطوریکه هیچ اختلافی در تعیین مورد معامله نباشد.
✔️ تاریخ تحویل ملک به خریدار
تاریخ تحویل ملک یکی از بند های مهم عقد قرارداد است که در آن تاریخ دقیق تحویل ملک به خریدار باید به صورت واضح بیان شود. درصورت تاخیر در تحویل ملک می توان جریمه ای برای فروشنده درنظر گرفت. دقت کنید که:
- تاریخ تحویل ملک باید با توافق طرفین تعیین شود.
- تاریخ باید در سند نیز ثبت شود.
- تاریخ درج شده باید با واقع بینی کامل نوشته شود.
✔️ مجوز های لازمه
در صورت نیاز به مجوز های خاص مانند مجوز های شهرداری باید مورد را ذکر کنید. سعی کنید نوع مجوز و مرجعی که باید مجوز صادر کند را قید کنید.در صورت عدم اخذ مجوزها، ضمانت اجرا و جریمه عدم اخذ مجوز باید در قرارداد مشخص شود. در صورت امکان، باید رونوشت یا تصویر مجوزهای اخذ شده به قرارداد پیوست شود.
✔️ خصیصه ممتازه:
اگر مورد معامله دارای خصیصه ممتاز دیگری همانند کنتور برق سه فاز میباشد مراتب در قرارداد تصریح گردد.
✔️شماره پلاک:
حتماً شماره پلاک فرعی و اصلی و در صورتیکه سابقه تفکیک دارد شماره قطعه و بخش و شهر و منطقه ثبتی قید شود.
✔️ انباری:
اگر مورد معامله انباری و پارکینگ دارد شماره قطعات تفکیکی قید شود، مساحت انباری فراموش نشود.
✔️ ثمن:
ثمن در لغت به معنای بها و قیمت است و در اصطلاح حقوقی به مالی که خریدار به عوض مبیع به فروشنده میدهد گفته می شود . ثمن یکی از ارکان اصلی خرید و فروش است و بدون تعیین آن، عقد بیع صحیح نخواهد بود. درنظر داشته باشید که مقدار ثمن باید به طور دقیق ذرج شود. نحوه پرداخت آن میتواند نقدی، چک، اقساطی یا به هر شکل دیگری باشد. شروط ثمن عبارتند از:
- می توانید در قرارداد شرط کنید که در صورت عدم پرداخت ثمن ، فروشنده حق فسخ قرارداد را داشته باشد.
- همچنین می توانید مشخص کنید که در صورت عدم پرداخت ثمن در موعد مشخص، خریدار به ازای هر روز تأخیر، مبلغی به عنوان وجه التزام به فروشنده پرداخت کند.
- ذکر این موضوع که تعدیل ثمن با توجه به نرخ تورم یا سایر شاخصهای اقتصادی بی مانع است.
چک لیست عقد قرارداد
چک لیستی که در ادامه خواهید دید در معامله هایی همچون قرارداد بيع، بیع شرطی، معاوضه، هبه، فروش، قولنامه انتقال ملک و… صدق می کند. این چک لیست از کاربردی ترین چک لیست قرارداد نویسی املاک می باشد. دقت کنید که این چک لیست بخشی از چک لیست نهایی می باشد:
1.ذکر تاریخ عقد قرارداد
2.موضوع عقد قرارداد
3.طرفین معامله
4.مشخصات حقوقی افراد
5.قید نام تجاری، شماره ثبت و محل ثبت
6.مشخصات کالای مورد قرارداد
7.احتمال تمدید مدت قرارداد
8.مبلغ قرارداد
9.نحوه پرداخت مبلغ
10.روش پرداخت اقساط
11.کسورات قانونی
12.حق بیمه و نحوه پرداخت آن
13.تعهدات خریدار
14.تعهدات فروشنده
15.شرایط فسخ قرارداد
و…
دوره قرارداد نویسی املاک
همانطور که گفته شد قرارداد نویسی اصلی است که با رعایت کردن آن از بروز اختلافات در معاملات جلوگیری خواهد شد. موسسه آموزش عالی آزاد امین با برگزاری دوره مشاور حقوقی آموزش های لازم را در حوزه املاک برای شما فراهم کرده است.
با شرکت در این دوره میتوانید آموزش خود را تبدیل به سرمایه کنید و علاوه بر کسب اعتبار، درآمد خود را به حداکثر برسانید. تمامی نکات لازم مربوط به قرارداد نویسی مثل مشارکت در ساخت، پیش فروش، رهن، اجاره و سرقفلی در این دوره آموزش داده است.
مدرک اخذ شده از موسسه امین زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و قابل ترجمه رسمی قوه قضاییه می باشد. همچنین مدارک صادر شده از موسسه امین دارای تاییدیه سازمان جهانی WES بوده و اگر قصد مهاجرت داشته باشید میتوانید از مدرک خود به عنوان یک رزومه قوی استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله اشاره کردیم که قرارداد نویسی به چه اندازه میتواند مهم باشد و نداشتن یک قرارداد دقیق و واضح ما را دچار دردسر خواهد کرد. اگر میخواهید حرفه ای قرارداد بنویسید با شرکت در دوره مشاور املاک میلیاردر موسسه امین تبدیل به مشاور املاک حرفه ای شوید. برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.