یکی از مهارت هایی که امروزه بصورت بسیار تخصصی بکار می رود مهارت عقد و انجام معاملات و قرارداد نویسی است که این موضوع برای صاحبین کسب و کار که تجربه کافی ندارند ویا بصورت تخصصی آموزش ندیده اند گاها آنچنان دچار دردسر می شود که خود را سرزنش می کنند که چرا اصول را یاد نگرفته اند.
در آموزش قرارداد نویسی املاک اصل و اصول پایه بر اساس قلم کاتب پیش می رود . هر کلمه کم و یا زیادی که در قرارداد توسط کاتب انجام شود بعدها از خود کاتب سوال می شود که علت این نوع قرارداد نویسی چه بوده و در مراحل بعدی ملزمات نوشتن قرارداد آموزش سند خوانی است و مواردی که می بایست توسط کاتب در قرارداد درج شده و برای طرفین قرارداد تفهیم شود.
در این مقاله چند نکته مهم در امور آموزش قرارداد نویسی املاک را مورد بررسی قرار میدهیم.
✔️ سند رسمی: اگر معامله دارای سند رسمی است، در جلوی نام فروشنده نام مالک رسمی قید شود و بطور مثال اگر (حسین) مالک رسمی است و (حسن) با وکالتی که از وی دارد قصد انجام معامله رادارد قید نمائید: «فروشنده: حسین با وکالت حسن بموجب وکالت نامه رسمی شماره … تنظیمی دفتر خانه شماره….. تهران.» البته نگارش آن بشرح زیر نیز خالی از اشکال است: «فروشنده: حسن به وکالت از حسین بموجب وکالت نامه رسمی شماره … تنظیمی دفتر خانه شماره….. تهران.»
✔️ اسامی دیگران: اگر طرفین معامله متعدد هستند و امکان درج نام تمامی آنها به نحو روشن و خوانا وجود ندارد ضمن ذکر مشخصات یک نفر از ایشان در محل مربوطه اعلام شود مثلاً «اسامی بقیه فروشندگان بشرح ستون توضیحات».
✔️ میزان مالکیت: اگر میزان مالکیت فروشندگان متفاوت است میزان مالکیت هریک قید شود.
✔️جزء ماترک: درصورتیکه مورد معامله جزء ماترک میباشد میبایست اصل و کپی گواهی انحصار وراثت مطالبه شود چه آنکه با ملاحظه گواهی انحصار وراثت معلوم میگردد چه کسانی وارث هستند و میتوانند معامله نمایند و افزون بر آن میزان مالکیت هر یک از ایشان در گواهی مزبور معلوم گردیده است.
✔️ خریدار متعدد: اگر خریداران متعدد هستند میزان مشارکت ایشان قید شود که مثلاً بالمناصفه یا علی السویه.
✔️ نمایندگی : اگر معامله ملک شما به نمایندگی است قید شود مثلاً فروشنده آقای…… با وکالت آقای………. بموجب وکالت نامه………….. تنظیمی دفتر…….. تهران. یا فروشنده آقای……….. با قیمومت خانم………… بموجب قیم نامه شماره………… صادره از شعبه………. دادگاه عمومی………
✔️وکالت تفویضی: اگر معامله با وکالت تفویضی است قید شود مثلاً: فروشنده آقای………… با وکالت معالواسطه آقای….. بموجب وکالت نامه تفویض شماره …… تنظیمی دفتر خانه شماره……..تهران. که در این مرحله به آخرین وکالت نامه اشاره نموده و بهتر آن است گه در ظهر قرارداد به سلسله وکالتنامهها و محل تنظیم آنها تا وکالتنامه اول اشاره گردد.
✔️ میزان معامله: در نوشتن میزان مورد معامله دقت شود مثلاً ششدانگ یا سه دانگ و با قید حروف باشد که مشکلی حاصل نشود.
✔️ مورد معامله: مورد معامله را به درستی تعریف کنید مثلاً برای زمین و باغ و باغچه از واحد شمارش (قطعه) برای آپارتمان از واحد شمارش (دستگاه) و برای مغازه، خانه از واحد شمارش (باب) استفاده نمائید.
اگر میخواهید حرفه ای قرارداد بنویسید
با شرکت در دوره مشاور املاک میلیاردر موسسه امین تبدیل به مشاور املاک حرفه ای بشوید.
برای اطلاعات بیشتر فرم آخر صفحه را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.
✔️ مساحت: اگر مورد معامله دارای کاربری اداری یا تجاری میباشد قطعاً مساحت فضای اداری و تجاری قید شود.
✔️ خصیصه ممتازه: اگر مورد معامله دارای خصیصه ممتاز دیگری همانند کنتور برق سه فاز میباشد مراتب در قرارداد تصریح گردد.
شماره پلاک: حتماً شماره پلاک فرعی و اصلی و در صورتیکه سابقه تفکیک دارد شماره قطعه و بخش و شهر و منطقه ثبتی قید شود.
✔️ آدرس: آدرس مورد معامله بطور کامل باقید خیابان، کوچه، پلاک، طبقه و شماره واحد و اینکه غربی است یا شرقی، جنوبی است یا شمالی و یا هر موقعیت دیگری که دارد قید گردد بطوریکه هیچ اختلافی در تعیین مورد معامله نباشد.
✔️ انباری: اگر مورد معامله انباری و پارکینگ دارد شماره قطعات تفکیکی قید شود، مساحت انباری فراموش نشود.
✔️ ثمن: ثمن معامله مقطوعاً به عدد و حروف و به ریال و تومان معلوم گردد.
در انتها چند نکته از آموزش قرارداد نویسی املاک را برای شما دوستان شرح دادیم.پیش از تنظیم قرارداد خرید ملک در استان های بزرگ کشور، اعتبار و ملک را از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، راستی آزمایی کنید.
برای اطلاعات بیشتر فرم آخر صفحه را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.
"*" indicates required fields
مشاهده مقالات بیشتر
اهمیت مشاوره حقوقی ویژه صنف املاک
سند های رسمی،چه ویژگی هایی دارند؟
اهمیت مشاوره حقوقی ویژه صنف املاک