فن بیان و سخنوری برای مدیران

فن و بیان سخنوری
به این مقاله امتیاز دهید
[av_toggle_container initial=’1′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=’custom’ font_color=’#ffffff’ background_color=’#b02b2c’ border_color=’#ffffff’ av_uid=’av-4gjux4′] [av_toggle title=’تاریخ شروع کارگاه ‘ tags=” av_uid=’av-2qoa0o’]

 9 مهر ماه

[/av_toggle] [/av_toggle_container]

فن بیان و سخنوری چیست؟قطعاً ضروری است در این وبسایت به عنوان یک موضوع مهم، مفهوم و معنی فن بیان یا «Speaking Skills» را  به صورت دقیق و مشخص بیان کنیم.اصول سخنوری از جمله اصولی است که اعتقاد دارم هر فرد موفقی در زندگی خود باید با آنها آشنا باشد و بدون شک فن بیان و سخنوری می‌تواند تغییرات و اثرات بسیار زیادی در زندگی هر فردی داشته باشد.متأسفانه در کشور ما برخی از افراد، فن بیان و سخنوری را تا حد یکسری تکنیک‌های بسیار ساده برای وضوح صدا تنزل داده‌اند و دیگر به کلی محتوای بیان فراموش کرده‌اند.

فن بیان و سخنوری در حقیقت همان توان سخن‌گفتن (در هر شرایط و زمان) است.زمانی که صحبت از فن بیان و سخنوری به میان می‌آید، جدا از این که شما چه کسی هستید؟ چه کاری دارید؟ با چه کسی صحبت می‌کنید و….فقط کافیست که از زبان خود استفاده کنید، شما نیاز به فن بیان و سخنوری دارید. اگر می‌خواهید با دوستان خود ارتباط خوبی برقرار کنید، روابط عمومی خوبی داشته باشید، منظور خود را به خوبی به مخاطبانتان منتقل کنیدو همچنین کاری کنید که بقیه از همنشینی و صحبت با شما لذت ببرند باید «فن بیان» خوبی داشته‌باشید.

برای یادگیری فن بیان و سخنوری باید، قدرت کلامی خود را افزایش دهید و از تکنیک‌ها و تمرین‌های عمومی استفاده کنید، بدانید با چه کسی چطور صحبت کنید و با هنر خود کاری کنید که هر کسی از صحبت با شما لذت ببرد و اهداف خود را به گونه‌ای پیش ببرید آن‌طور که می‌خواهید.باید دقت کنید که اگر کسی از فن بیان و سخنوری خوبی برخوردار است، لزوماً نه گوینده خوبی است، نه سخنران خوبی و نه مذاکره کننده خوب! بلکه کسی که فن بیان خوبی دارد پیش‌زمینه این را دارد که یک سخنران، مذاکره کننده و مدرس فوق‌العاده باشد!

فن-بیان-و-سخنوری-برای-مدیران

 

کاربردهای فن بیان و سخنوری : 

فن بیان و سخنوری آنقدر گسترده‌است که در این مقاله به برخی از کاربردهای آن اشاره می‌کنیم.

  1. سخنرانی و صحبت در جمع
  2. گویندگی و مجری‌گری
  3. مشاوران و روان‌شناسان
  4. وکیل‌ها برای دفاع ارائه دلایل (و البته قاضی)
  5. در هنگام مصاحبه یا معرفی خود در برنامه‌های مختلف
  6. در جلسات مصاحبه استخدام و….
  7. هنگام انجام کارهای روزمره و صحبت کردن با دوستان
  8. استفاده از آن برای گرفتن حق خود
  9. بیان احساسات خود به طور صحیح در زندگی مشترک
  10. و….

اصل اول فن بیان و سخنوری: گوش دادن بهتر از گفتن

نخستین اصل بسیار کلیدی و مهم در فن بیان و سخنوری، گوش دادن درست است. گوش دادن موثر و مفید (و نه شنیدن) اهمیت بسیار زیادی دارد و ما اعتقاد داریم که پرحرفی یک معضل بسیار بزرگ است.بنابراین بسیار مهم است که قبل از هر چیزی شروع به تقویت گوش‌هایمان کنیم.

اصل دوم فن بیان و سخنوری: همگامی ارتباطات کلامی و غیر کلامی

از دیگر اصول بسیار مهم در سخنوری، موضوع بسیار مهمی به نام تمامیت است. این که تمام پیام‌های کلامی و غیر کلامی شما در زمان ارتباطات یک مفهوم واحدی را ارائه کند.

اصل سوم فن بیان و سخنوری: داشتن صدایی واضح و رسا

سومین اصل در فن بیان و سخنوری، داشتن صدایی واضح و رسا است. این که به درستی از صدایی که خدا در اختیار ما قرار داده است استفاده بکنیم، مهارتی بسیار ضروری است. شما نمی‌توانید برای مدت طولانی به یک صدای زنگی، تو دماغی و یا گوش خراش توجه کنید!به همین دلیل لازم است که با مهارت‌های فن بیان و صدا سازی به خوبی آشنا باشید

اصل چهارم فن بیان و سخنوری: تسلط کلامی کافی

از دیگر اصولی که حتماً باید در زمینه فن بیان و سخنوری به آن تسلط داشت، تسلط کلامی است. این که بدانیم چه زمانی از چه کلماتی استفاده کنم و حرف کم نیاوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در واتس اپ تماس مستقیم پشتیبانی در ایتا Instagram
چت در تلگرام چت در واتساپ تماس مستقیم پیچ اینستاگرام
چت در تلگرام تماس مستقیم چت در ایتا
تماس مستقیم