مراحل گرفتن پروانه املاک یکی از پیچیده ترین مراحل تاسیس یک بنگاه املاک می باشد درحالی که یکی از مشاغلی که این روز ها با توجه به افزایش تقاضای مردم به ملک، نظر اکثریت را به خود جلب کرده است، همان شغل مشاور املاک می باشد. طبق قوانین جدیدی که روز به روز درحال تغییر است، تمامی معاملات ملکی باید با کد رهگیری انجام و در سامانه املاک و مستغلات ثبت شوند. این کد رهگیری فقط به مشاوران املاکی که مجوز کسب را دریافت کرده اند می توانند ارائه دهند.
اگر شما نیز قصد راه اندازی بنگاه املاک خود را دارید و در مراحل گرفتن پروانه املاک دچار گرفتاری شده اید، در این مقاله صفرتاصد مراحل گرفتن پروانه کسب را شرح داده ایم.
اگر قصد راه اندازی دفتر املاک خود را دارید اما نمیدانید از کجا باید شروع کنید تا جواز های لازمه را کسب کنید، موسسه امین اینجاست تا با یک جلسه مشاوره رایگان ویژه صنف املاک، شما را در صفر تا صد مراحل تاسیس آژانس املاک تان یاری کند. همین حالا شماره خود را وارد کنید تا از این فرصت محدود موسسه امین استفاده کنید.
همچنین در دوره آموزش مشاور املاک با سرفصل های داوری حقوقی املاک، مشاور حقوقی املاک و مدیریت فروش املاک را مخصوص مشاوران املاک و مستغلات مهیا کرده ایم. برای مشاهده دوره روی تصویر زیر کلیک کنید.
فهرست مطالب مقاله
Toggleطریقه گرفتن پروانه کسب املاک
برای دریافت پروانه کسب، متقاضی می بایست درخواست خود را در درگاه ملی مجوز ها ثبت کند و پس از ثبت، کد رهگیری را دریافت کند. بعد از آن اگر ارگان مربوطه فرد را در مراحل اولیه پذیرفت از متقاضی می خواهد تا مدارک خود را در سامانه بارگزاری کند. سپس هزینه های مشخص شده را پرداخت کنید پس از پذیرش اسناد، بازرسی از واحد صنفی صورت گرفته و در صورت تایید هیات مدیره اتحادیه، جواز املاک به فرد تعلق می گیرد. دقت داشته باشید که عضویت در اتحادیه املاک نیز برای دریافت پروانه کسب املاک الزامی می باشد.
شرایط اخذ جواز کسب مشاور املاک
برای اخذ جواز کسب باید فرد موردنظر دارای شرایط مشخص شده باشد. در صورتی که فرد، فاقد شرایط مشخص شده باشد برای او از سمت اتحادیه مجوزی صادر نخواهد شد. این مورد یکی از مهمترین نکات مراحل گرفتن پروانه املاک می باشد.
- سن: داشتن حداقل سن 18 سال تمام
- فرد باید متاهل باشد
- مدرک: داشتن حداقل مدرک دیپلم
- داشتن کارت معافیت از سربازی و اتمام خدمت
- دارا بودن پروانه تخصصی از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
- ارائه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم
بانوانی که قصد دریافت مجوز تاسیس مشاور املاک را دارند، باید تمامی شرایط را دارا باشند. تنها تفاوت در این است که بانوان باید یک مباشر آقا نیز به اتحادیه معرفی نمایند. باقی شرایط نظیر، داشتن مدرک دیپلم، حداقل سن 18 سال و… باید برای خانم ها نیز مورد رعایت قرار گیرد.
مدارک لازم برای پروانه کسب مشاور املاک
- اصل و تمام صفحات شناسنامه
- اصل و تصویر کارت ملی (۲ برگ پشت و رو)
- ارائه کد پستی و تأییدیه آن از سوی اداره پست منطقه
- کپی مدرک تحصیلی
- ۱۲ قطعه عکس پرسنلی جدید ۴*۳
- مدارک محل فعالیت
- رسید پرداخت شده مبلغ مقرر به حساب خزانه کشور
- گواهی عدم اعتیاذ برای متقاضی
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری متقاضی
- گواهی معاینه پزشکی در مرکز بهداشتی
- اختصاص کد شناسه دهرقمی و الصاق آن به پروانه کسب
- اختصاص برچسب شناسه صنفی مطابق با کد دهرقم
هزینه های لازم برای اخذ پروانه کسب/مراحل گرفتن پروانه املاک
مهم ترین بخش در مراحل گرفتن پروانه املاک، تخمین هزینه های لازم برای اخذ پروانه کسب می باشد. بدیهی است که برای دریافت مجوز کسب باید هزینه ای را جداگانه به دولت پرداخت کنید. اما از آنجایی که در مورد هزینه های اخذ پروانه املاک تخمین هایی زده شده معمولا برای صنف املاک از 800 هزار تا 2 میلیون تومان درنظر بگیرید.
به طور کلی عوامل تاثیر گذار در محاسبه این قیمت را خواهیم دید:
- هزینه بازرسی مکان و بررسی شرایط محیطی و امنیتی آن
- هزینه عضویت سالیانه
- هزینه صدور پروانه
- هزینه صدور کارت و گواهی
- هزینه کلاسهای آموزشی
- حق ورودی سال اول
مراحل اخذ جواز کسب مشاور املاک
بنظر می رسد مراحل اخذ جواز کسب مشاور املاک مراحل پیچیده ای داشته باشد اما برای مشاور املاک شدن نیاز به جواز کسب دارید. اما درامد تک تک بنگاه های کشور زیر نظر اتحادیه مشاوران املاک است. بنابراین برای داشتن یک درامدی که بر اساس عرف همان اتحادیه باشد نیاز است که جواز کسب را دریافت کنید. در ادامه چک لیست مناسب مراحل اخذ جواز کسب مشاور املاک را به صورت خلاصه بررسی خواهیم کرد.
در اولین گام می بایست شما در کلاس های آموزش املاک شرکت کرده و یک مدرک فنی حرفه ای اخذ کنید.
در مرحله بعد می توانید هم به صورت انلاین و هم به صورت حضوری به اتحادیه مشاوران املاک مراجعه کنید. برای مراجعهی آنلاین به اتحادیه، می توانید به سامانه ایران اصناف بروید و درخواست کسب پروانه را ثبت کنید.
پس از ثبت، معمولا 10 روز یا بیشتر زمان لازم است تا کارشناسان صلاحیت شما را بررسی کنند و در نهایت به درخواست شما جواب مثبت با منفی دهند.
اگر تمامی مدارک شما تایید نهایی شد، کارشناسان اجازه ارسال مدارک را به شما خواهند داد و باید مدارک لازم برای اخذ جواز کسب مشاور املاک را آماده و سپس ارسال کنید.
در مرحله بعد اگر تمامی مدارک شما توسط کارشناسان اتحادیه تایید شد، کارشناسانی دیگر برای بازرسی به محل کار شما فرستاده میشوند.
در این مرحله هیئت مدیره اتحادیه هستند که تصمیم میگیرند مجوز کسب شما را تایید یا رد کنند.
دقت کنید که در صورت صدور مجوز باید سالانه آن را تمدید کنید.
تمدید جواز کسب املاک
پروانه کسب که یک مجوز رسمی برای انجام فعالیت های تجاری می باشد دارای یک دوره اعتبار مشخص است که معمولا این دوره اعتبار برای 5 سال می باشد. پس از گذشت 5 سال می بایست صاحبین کسب و کار برای تمدید مجوز خود اقدام کنند. اما مدارک مورد نیاز برای تمدید جواز کسب شامل موارد زیر می باشد:
- اولین مدرک اساسی و اولیه برای تمدید جواز کسب نسخه اصلی پروانه می باشد. درصورت عدم وجود پروانه باید اقدامات لازم برای جایگزینی آن انجام شود.
- شما با گواهی اداره امور مالیاتی می توانید ثابت کنید که تمامی بدهی های مالیاتی پرداخت شده است. همچنین می توانید برای استعلام این گواهی به سایت رسمی اداره امور مالیاتی مراجعه کنید.
- با مدرک پرداخت عوارض شهرداری مشخص می کنید که عوارض مربوط به شهرداری برای واحد تجاری پرداخت شده است.
- تاییدیه کد پستی کارگاه تجاری باید از اداره پست محل دریافت شود که نشان دهنده موقعیت جغرافیایی دقیق کسب و کار است.
- دو قطعه عکس پرسنلی جدید.
- شماره موبایلی که ارائه میشود باید به نام صاحب جواز باشد.
- در صورت وجود شریک در کسب و کارتان، می بایست فرم رضایت محضری که توسط تمامی شرکا امضا شده است را ارائه دهید.
موسسه آموزش عالی ازاد امین با برگزاری یک جلسه مشاوره رایگان ویژه صنف املاک، به شما کمک می کند تا با دانش کامل وارد این صنف شوید و با عقد معاملاتی حرفه ای، درامد خود را به بیشترین حد ممکن برسانید. جهت بهره مندی از این فرصت استثنایی فرم زیر را تکمیل کنید.