چگونه مدرک داوری بگیریم ؟
شغل داوری حقوقی
شغل داوری حقوقی از شغل های بسیار پردرامد در حیطه حقوق و املاک است . بسیاری از فارغ التحصیلان حقوق برای ثبت موسسه داوری حقوقی علاقه نشان می دهند از آنجایی که حل اختلافات در دادگاه روندی زمانبر است بسیاری از افراد ترجیح می دهند مسایل خود را در موسسات داوری حل کنند. ثبت و تاسیس موسسه داوری فرصت ها شغلی و درآمدی بسیار را برای وکلا فراهم کرده است .
و این شغل مزایا و کاربرد بسیار زیادی برای حل اختللافات در جامعه امروز دارد . در ادامه چندین مورد از مزایای این شغل را باهم بررسی میکنیم:
بدلیل کارهای زمانبر اداری در دادگاه ، داوری پروسه سریعتری برای حل اختلافات است
زمان داوری با توافق طرفین قرارداد انتخاب می شود ولی در دادگاه این زمان توسط خود دادکاه تعیین میشود .
هزینه داوری برای طرفین دعوی کمتر از هزینه دادگاه می باشد .
طرفین دعوی میتوانند با داور ارتباط راحتری داشته باشند .
در داوری امکان تجدید نظر راحتری نسبت به دادگاه وجود دارد .
حقوق داوری چیست ؟
حقوق داوری قسمتی از قرارداد طرفین است که در صورت ایجاد شدن اختلافاتی بین طرفین قرارداد ، مورد استفاده قرار میگیرد.
در بسیاری از اختلافات طرفین ترجیح میدهند مشکلات خود را از طریق داوری حل کنند تا اینکه به دادگاه مراجعه کنند . زیرا داوری روندی منعطف تر ، سریعتر و غیر رسمی تر نسبت به دادگاه دارد
انواع داوری در قانون :
داوری در قانون به دوسته تقسیم میشود –: داوری احتیاری – داوری اجباری
داوری اختیاری :
در این نوع داوری افراد هنگام عقد قرارداد به انتخاب خود شخص حقیقی یا حقوقی را به عنوان داور در قرارداد ذکر میکنند که در صورت بروز اختلاف به داور مراجعه کنند و مشکل خود را سریعتر حل کنند
داوری اجباری :
در این نوع داوری دادگاه بالاجبار برای حل اختلاف داوری را تعیین می کند که به این نوع داوری ، داوری اجباری گفته میشود .
در این نوع داوری طرفین معامله در این امر نقشی ندارد و نقش اصلی را قانون گذار ایفا میکند .
مدرک داوری حقوقی چیست؟
امروزه با افزایش کشمکش و تنش میان افراد مختلف در جامعه ، انتخاب فردی سوم جهت داوری امری ضروریست . روزانه موارد بسیار زیادی در جامعه پیش می آیند که برای حل و فصل این موارد نیازمند فردی با عنوان داور حقوقی است.
یکی از شرط های بسیار مهم در انتخاب داور، توانایی داور در قضاوت و داوری است که اگر درآینده به مشکلی برخورد کردند و خود نتوانستند این مشکل را حل کنند داور بتواند به درستی و بدون تنش این مشکلات را حل کند .
همیشه در انتخاب چنین فردی دقت لازم را داشته باشید تا فردی ناشایست را انتخاب نکنید تا در پروسه حل مشکلات حقوقی به مشکل نخورید و حتی ممکن است با انتخاب فردی ناشایست، داور تصمیم اشتباهی بگیرد و نتواند قضاوت منصفانه ای بکند.
بصورت کلی وظایف داوران حقوقی ارزیابی اموری است که باید طبق قوانین و مقررات کاملا قانونی انجام شوند و در صورت مشاهد هر گونه خطایی طبق قانون با طرفین معامله برخورد کند و از ضرر طرفین معاملات جلوگیری کنند.
داوران همیشه باید تمامی شرایط را زیرنظر داشته باشند و با تکیه بر علم خود بتوانند بهترین تصمیم نهایی را بگیرند و عدالت را رعایت بکنند. در صورت عدم رعایت انصاف در داوری معاملات زیرسوال می روند و طرفین معامله میتوانند شکایتی تنظیم کنند و درخواست تجدید نظر بنمایند.
گواهینامه داوری حقوق
شما برای فعالیت در این زمینه می بایست صلاحیت داوری را داشته باشید. اما داور شدن برای هرکسی امکان پذیر است چراکه داوری مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ایران مبتنی بر توافق طرفین قرارداد است؛ یعنی هر شخصی که قرارداد میبندد میتواند با توافق طرف مقابل داور را تعیین کنند. حال این داور صلاحیت داشته باشد یا نداشته باشد مهم نیست . آنچه مهم است صرفا توافق دو طرف در داور تعیین شده میباشد.
اما دلیل اینکه بسیاری از افراد اقدام به گرفتن مدرک داوری حقوقی از موسسه آموزش عالی آزاد امین میکنند این است که بتوانند صلاحیت داور بودن و داوری کردن خودشان را به افراد بیشتری اثبات کنند. موسسه آموزش عالی آزاد امین برگزار کننده این دوره های آموزشی با مدرکی معتبر و مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات می باشد.
این مدرک به دلیل آنکه قابلیت استعلام گیری از طریق بارکد اختصاصی تعریف شده برای هر کدام از دانش پذیران موسسه امین را دارد میتواند به راحتی افرادی که به صلاحیت شما برای داوری کردن شک دارند را قانع کند.
با استفاده از وبسایت رسمی وزارت علوم با آدرس msrt.ir به راحتی میتوانید از گواهینامه داوری حقوقی خود استعلام بگیرید.
چگونه میتوانیم در داوری حقوقی موفق شویم ؟
اول آنکه داور نباید احساسات خود را درگیر قضاوت کند دومی بایست قدرت تصمیم گیری منطقی تری داشته باشد
دارو باید قدرت تحلیل بالایی از شرایط داشته باشد تا بتواند مسائل درست و اشتباه را بدرستی تحلیل کنند .
دارو می بایست قدرت مدیریت زمان و مدیریت شرایط را به خوبی داشته باشد که در شرایط بحرانی بتواند گفتگو یا جدال را به درستی مدیریت کند و در صورتی که نتواند زمان و بحران را مدیریت کند پرونده به چالش های بزرگتری مواجه میشود که نیاز مراجعه به دادگاه میباشد .
از مهمترین خصوصیات داور، میتوان به صداقت داور اشاره کرد با توجه به حساسیت های این شغل در صورت رعایت نکردن صداقت حق و حقوق افراد ضایع میشود و تلاش به رعایت این اصل برای داوران بسیار ضروریست
ارتباط عمومی بالا :
شرایط کاری داوران ایجاب میکند که روزانه با افراد زیادی در ازتباط و تعامل باشد بنابراین ارتباط عمومی بالا و صحیح لازمه داور حقوقی می باشد
ثبت نام دوره داوری حقوقی
موسسه آموزش عالی ازاد امین با 18 سال سابقه برگزاری دوره های حقوقی در شرق کشور را میتوان پرسابقه ترین موسسه آموزشی در شرق کشور دانست .
مدرک داوری حقوقی موسسه آموزشی امین مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری می باشد و این مدرک قابلیت ترجمه به تمامی زبان ها برای مهاجرت را دارد .علاوه بر مدرک معتبر، موسسه امین آموزش های بسیار کاربردی جهت ورود به بازار کار را ارایه می دهد.
بسیاری از دانش پذیران موسسات آموزشی امین بعد ازدریافت مدرک خود طبق اموزش های کاربردی امین موسسه داوری برای خود راه اندازی کرده اند و در حال حاضر در این بازار مشغول به کار و فعالیت هستند
درصورتی که شما هم به کار داوری کردن علاقه مندید و نیاز به آموزش کاربردی دارید تا کار داوری کردن را به درستی بیاموزید و همچنین مایل به دریافت مدرک داوری حقوقی هستید، شماره خود را در فرم مشاوره وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.