ثبت مجوز در موسسه های غیر تجاری همواره جز دغدغه های صاحبین کسب و کار بوده است و موسسه حقوقی نیز از این قاعده مسثنی نیست. از آنجایی که تمام فعالیت های یک موسسه حقوقی در حیطه قانون انجام میپذیرد، توجه به این موضوع که آیا تاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت امکان پذیر است یا خیر، بسیار مهم است.
وکالت نیز مانند بسیاری از مشاغل دیگر نیازمند یک مدرک معتبر برای انجام فعالیت دارد. موسسه آموزش عالی آزاد امین در این راه به شما کمک میکند تا بتوانید مجوز های لازم را دریافت و راه خود را آغاز کنید. همچنین شما میتوانید با وارد کردن شماره خود در فرم زیر از یک جلسه مشاوره رایگان با کارشناسان حقوق بهرهمند شوید.
فهرست مطالب مقاله
Toggleتاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت؟
تمام فعالیت های موسسات حقوقی در غالب قانون انجام میپذیرد و باید تمامی فرآیند و مجوز ثبت، زیر نظر مرکز وکلای دادگستری به انجام برسد. به همین منظور تاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت می تواند مشمول به پرداخت جریمه های نقدی شده و همچنین به عنوان یک شرکت تضامنی شناخته شود.
شرکت تضامنی یعنی هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام بدهی شرکت در مقابل طلبکاران است. ثبت اطلاعات موسسات حقوقی امری واجب است و عدم به ثبت رساندن موسسه حقوقی می تواند با خسارات جبران ناپذیری روبرو شود.
طبق ماده 55 قانون وکالت، اشخاص برای انجام امور حقوقی، موظف به اخذ پروانه کسب می باشند، و چنانچه بدون داشتن پروانه و یا در حالت تعلیق و ممنوع بودن از وکالت، با تظاهر به وکالت اقدام به مداخله و انجام امور حقوقی نمایند مجرم می باشد و به حبس محکوم خواهد شد.
در ادامه مقاله به موضوعاتی همچون مدارک و شرایط لازم برای به ثبت رساندن موسسه حقوقی می پردازیم همچنین با شرکت در دوره آموزشی حقوقی با مدرک بین الملی هر آنچه که برای ثبت موسسه حقوقی و مشاور حقوقی شدن نیاز دارید را می آموزید.
انواع موسسات حقوقی
موسسه های حقوقی و داوری به دو دسته کلی تقسیم میشوند،که در ادامه به آنها میپردازیم.
1. موسسات غیر تجاری:
طبق ماده 584 قانون تجارت، این موسسات برای مقصد غیر تجاری از جمله: امور خیریه، ادبی، علمی یا آموزشی و… تاسیس می گردند. بدون درنظر گرفتن اینکه موسسین مشمول نفع در تاسیس آن موسسه بشوند یا خیر.
علاوه بر این، موسسات غیر تجاری می توانند نام هایی از قبیل کانون، انجمن و … را اختیار نمایند.این موسسات نمی توانند به امور تجاری اقدام نمایند اما می توانند فعالیت های اقتصادی داشته باشند. به طور کلی هدف از تاسیس این موسسه ها کسب درآمد به همراه ارائه ی خدمات است.
2. موسسات غیر انتفاعی:
به موسساتی غیر انتفاعی گفته می شود که بدون در نظر گرفتن منافع شخصی و مالی، خدمتی را ارائه می دهند. امور خیریه، انجمن های علمی، انجام فعالیت های انسان دوستانه از قبیل فعالیت هایی است که موسسات غیر انتفاعی انجام می دهند.
مدارک ثبت موسسه حقوقی
برای ثبت موسسه حقوقی به مدارک زیر نیاز دارید:
- ارائه دو نسخه از اساسنامه موسسه حقوقی
- ارائه دو نسخه از شرکت نامه
- تهیه دو نسخه از صورت جلسه
- تهیه کپی برابر با اصل مدارک شناسایی تمامی افراد موسسه
- کپی برابر اصل کارت معافیت خدمت یا کارت پایان خدمت سربازی
- گواهی عدم جرایم کیفری و سوءپیشینه
- ضمیمه ساختن قرار نامه به متن صورت جلسه
- ارائه نسخه اصلی وکالت نامه و فیش پرداختی هزینه های مربوطه
- تهیه اصل مدرک قیم نامه در صورت نیاز
علاوه بر دوره آموزشی حقوقی، موسسه امین یک دوره رایگان حقوقی نیز برای شما عزیزان فراهم کرده است تا در هر زمان از آموزش ها استفاده کنید. با کلیک روی تصویر زیر از این آموزش ها بهره مند شوید.
شرایط ثبت موسسه حقوقی در سال 1401
همانطور که گفته شد تاسیس موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت امکان پذیر نمی باشد. اما بعد از دریافت مجوز، اولین قدم برای تاسیس یک موسسه حقوقی نیاز به دو وکیل است که یکی از آنها باید حداقل 10 سال سابقه کار داشته باشد. همچنین برای تاسیس یک موسسه شما نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارید. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت موسسه، یک میلیون ریال است.
شرایط ثبت موسسه حقوقی در سال 1401 به صورت زیر است:
- دریافت مجوز ثبت موسسه از مرکز صادر کننده پروانه
- انتخاب نام موسسه
- تهیه اساسنامه و به ثبت رساندن آن
- حداقل وجود دو شریک برای ثبت موسسه
- ارائه پروانه وکالت از کانون وکلا
- عدم عضویت در هیچ موسسه حقوقی مشابه
توجه داشته باشید که هر تغییری در اساسنامه ایجاد شود، باید به اطلاع اداره ثبت برسد. همچنین نام انتخابی شما باید دارای 3 کلمه باشد و از انتخاب اسامی لاتین پرهیز نمایید. مهم است که کلمه موسسه در نام قید شود.
خدمات موسسه حقوقی
اگر قصد ثبت موسسه حقوقی دارید، باید از خدماتی که در حوزه اختیارات موسسه است اطلاع داشته باشید. موسسه حقوقی خدماتی تخصصی در رابطه با امور حقوقی ارائه میدهد که در ادامه به آن میپردازیم.
- انجام امور پژوهشی و آموزشی در زمینه های حقوقی
- مشاوره حقوقی
- ارائه خدمات داوری و میانجیگری
- رسیدگی به امور کیفری
- انعقاد هرگونه قرارداد با کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از عمومی و خصوصی از جمله بانک هاو مؤسسات مالی و اعتباری
- تنظیم قرارداد به منظور تعیین وکیل و تفویض وکالت به وکیل یا وکلای عضو مؤسسه
- داوری و قضاوت و اعمال مربوط به آن
- مقاصدی غیر تجاری از قبیل امور آموزشی و علمی یا امور خیریه
خدمات وکالت در موسسات حقوقی
- وکیل امور کیفری
- وکیل اراضی، امور ملکی و امور ثبتی
- وکیل امور خانواده: مشاوران حقوقی و وکلای امور خانواده
- وکیل ارث و میراث
- وکیل سایبری و جرائم رایانه ای
- وکیل اموربین الملل
- وکالت امور ایرانیان خارج از کشور
مراحل ثبت موسسه حقوقی
1. انتخاب هیئت مدیره: باید حداقل دو نفر را به عنوان هیئت مدیره معرفی کنید و از قوه قضاییه پروانه تاسیس دریافت نمایید.
2. انتخاب نام موسسه حقوقی: قوانینی که در انتخاب نام برای موسسه باید رعایت شود :
- سه سیلاب (قسمت) باشد.
- از کلمات لاتین و بیگانه استفاده نشده باشد.
- با معنی باشد و مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
- ابتدای آن با موسسه شروع شده باشد.
- استفاده از کلماتی که شرح دهنده فعالیت موسسه است خودداری شود.
3. تنظیم اساسنامه موسسه حقوقی: اساسنامه، همان قرارداد کلی است که هنگام ثبت تنظیم و تدوین میشود و اعضای هنگام تصمیم گیری باید به این سند رجوع و به آن عمل کنند. در اساسنامه موارد زیر باید ذکر شود:
- نام و آدرس موسسه حقوقی
- نام و اطلاعات شخصی اعضای موسسه
- فعالیتهای موسسه حقوقی
- مدت فعالیت موسسه حقوقی
- میزان سرمایه موسسه
- نحوه اداره موسسه
- روابط بین شرکاء موسسه
- اهداف موسسه
مشاوره حقوقی بدون پروانه وکالت
به موجب ماده 55 قانون وکالت، انجام امور وکالت همچون مشاوره حقوقی بدون پروانه وکالت و یا در حالت تعلیق، جرم محسوب میشود. و در صورت انجام این کار شخص، به حبس محکوم خواهد شد.
اما اگر فکر میکنید هیچ راه دیگری برای انجام مشاوره حقوقی بدون پروانه وکالت وجود ندارد، باید بگوییم که موسسه آموزش عالی آزاد امین با برگزاری دوره مشاوره حقوقی، به شما مدرکی معتبر ارائه میکند. با داشتن این مدرک، حتی اگر تحصیلات دانشگاهی در این حوزه نداشته باشید، میتوانید موسسه حقوقی خود را تاسیس کرده و به انجام مشاوره حقوقی بپردازید.
ثبت موسسه داوری بدون پروانه وکالت
شاید با خود بگویید بدون نیاز به ثبت موسسه حقوقی، فعالیت خود را شروع میکنم. اما باید در نظر داشته باشید که اگر موسسه حقوقی خود را به ثبت نرسانید دچار مشکلات زیر خواهید شد:
- شرکای شما به عنوان شرکای موسسات تضامنی محسوب میشوند.
- دیگران میتوانند از نام تجاری شما به نفع خود استفاده کنند، که در نتیجه ارزش اقتصادی آن از بین میرود.
- پرداخت جریمه نقدی توسط مدیر.
که تمام این موارد در نهایت باعث انحلال موسسه و از دادن سرمایه تان خواهد شد.
همانطور که تا به اینجای مقاله اشاره کردیم انجام هیچگونه امور حقوقی بدون داشتن پروانه وکالت امکان پذیر نمیباشد. اما با داشتن مدرک رسمی داوری حقوقی موسسه آموزش عالی آزاد امین، هم میتوانید به داوری حقوقی بپردازید و هم موسسه داوری خود را تاسیس کنید. حتی اگر قصد داشته باشید در حوزه مشاور حقوقی مشغول به انجام امور حقوقی شوید نیز با دریافت مدرک معتبر موسسه امین، میتوانید با کسب اعتبار به درآمد های بالا دست پیدا کنید.
نتیجه گیری
طبق ماده 55 قانون وکالت، دریافت مجوز برای موسسه حقوقی مهم ترین اقدامی است که برای شروع کار خود باید انجام دهید و عدم دریافت آن می تواند خسارات جبران ناپذیری برای شما به همراه بیاورد. همچنین با توجه به اهداف خود می توانید موسسه ی غیر تجاری یا غیر انتفاعی تاسیس کنید. سعی کنید از نام های خاص برای موسسه خود استفاده کنید و از برگزیدن نام های لاتین خودداری نمایید.
اطلاع از جزئیات ثبت موسسات حقوقی مانند مدارک و شرایط ثبت، امری بسیار ضروری است. همچنین لازمه ی ثبت یک موسسه حقوقی، داشتن یک رزومه ی قوی است. بنابراین برای قوی کردن رزومه کاری خود، میتوانید در دوره های آموزشی کارشناسان حقوقی موسسه امین شرکت کنید و با دریافت مدرک معتبر شانس رقابتی خود را به عنوان یک مشاور حقوقی بالا ببرید.
می توانید با وارد کردن شماره خود در فرم زیر از یک جلسه مشاوره رایگان با کارشناسان حقوق نیز بهرهمند شوید.